EXCLUSIVE DESIGN

Villa Edsviken

BESKRIVNING

Byggnadsår: 2004
Hustyp: Exclusive Design. Två plan + takterrass + full källarvåning
Yta m2: 385
Kund: Familj
Ort: Sollentuna
 

Övrigt: Serien Labyrint på TV4 har du nog kanske sett och undrat lite över den läckra vitputsade villan som är med i serien - det är Villa Edsviken.

Villa Edsviken är ett utmärkt exempel på vilka möjligheter en brant sluttande tomt kan erbjuda. Genom att bejaka terrängens förutsättningar har ett hus med flera våningar kunnat smygas in mot berget. Huset med sina svängda former gör tillsammans med murar och terrasseringar att solen och utsikten kommer till sin fulla rätt. Genom att ta hänsyn till väderstreck och vindar skapas vänliga microklimat intill huset. Såväl de båda bostadsvåningarna, som källaren har direktkontakt med elegant gestaltade uterum. Dessutom finns en takterrass med strålande utsikt över Edsviken. De fyra uteplatserna med sina olika nivåer sitter också sinsemellan samman med trappor.


> Forts...

Foto: Mikael Damkier

FORTSATT BESKRIVNING

Man möter huset via en halvcirkelformad angörningsplats, med garageportar och huvudentré in en mäktiga stenmur. Ovanför reser sig byggnaden med sina två våningar och krönande terrassräcke. Väl inne i den runda entréhallen finns gott om plats för att hänga av sig. Från hallen når man teknikrummen och garaget. Man har också utsikt hela vägen upp genom huset ända upp till övervåningens innertak.

En trappa svingar sig upp till huvudvåningens övre hall, som ligger mitt i huset och har direkt förbindelse med den stora öppna yta som upptas av köket, matsalen och det runda vardagsrummet med sin dubbla takhöjd och höga fönster från golv till tak. Alla dessa tre rum har utgångar mot uteplats. Vardagsrummet har också en härlig öppen spis mitt i rummet.


Från hallen når man sedan också en avdelning med arbetsrum, gästrum, gästwc och tvättstuga.

Trappan fortsätter upp från vardagsrummet till övervåningens stora lekrum och två barnrum med tillhörande badrum. Intill ligger masteravdelningen med sovrum, stor klädkammare och badrum. Från både barn- och föräldraavdelningarna finns utgångar till pooldäcket. Alla utgångar har vackert spröjsade glasade pardörrar.

Huset är byggt av miljövänliga allergisäkra EPS-block, med god värmeisoleringsförmåga. Det värms upp med bergvärme och värmeväxlad till- och frånluft. Fasaderna är putsade och taket belagt med skivplåt. De smäckert profilerade spröjsade fönstren och ytterdörrarna tillverkas av RM-snickerier. De invändiga ytskikten domineras av sten, ek, smide och vita rena ytor, som bidrar till känslan av luft, ljus och hög kvalité.

Live in a Work of Art ®