LITOGRAFIHUS

Villa Åland

Beskrivning

Hustyp: LITOGRAFIHUS™. Ett plan. 
Nettoarea m2: 218

Nödvändig byggrätt m2: 250 + 3 (skärmtak)
Nyhet! Ross Finans

Med sina 7 rum och kök, varav fem sovrum och tre badrum är Villa Åland optimal för en familj med två barn och flera övernattande gäster eller upp till fyra barn. 

Villa Åland är en modern, dynamisk enplansvilla med Ross unika och karakteristiska mix mellan ultraklassiskt och ultramodernt. Villa Åland har en byggnadsyta på 250 m2 och en nettoyta på 217 m2. Innertakhöjden är lägst 2,8 m och som högst 4,0 m. Byggnadshöjden är 3,5 m.
> Forts...

FORTSATT Beskrivning

Den tydliga och omfamnande entrén välkomnar sina ägare och gäster. Entréhallen är avskärmningsbar mot resten av bostaden, kalla vinterdagar, med glasade infällda skjutdörrar. Vi får omedelbart ta del av utsikten från vardagsrummet, som med sitt ryggåstak och stora glaspartier generöst och effektivt länkar utomhus till inomhus.

Vardagsrummet är husets nav. Här står den vattenmantlade vedeldade kakelugnen som med sin integrerade ackumulatortank står för större delen av uppvärmningen. Resten av uppvärmningen tas om hand av en värmepump samt ett FTX för återvinning av frånluftens energi. Teven är monterad bakom en tavellyft för att bara vara synlig när den används. 

Köket och matsalen är dimensionerade för den större familjen och erbjuder utmärkta ytor att baka och samverka kring matlagningen. En vedeldad spis utöver induktionshällen tillför gemytlighet och driftsäkerhet vid strömavbrott.

Familjens privata avdelning är samlad kring ett gemensamt arbetsrum/bibliotek med sina, för Ross, karakteristiska platsbyggda bokhyllor och skrivbord. Rummet ligger i fil med vardagsrummet genom dubbla infällda skjutdörrar. Härifrån nås både terrassen och den vackra uteplatsen bakom huset genom glasade pardörrar. Från detta gemensamma, avskärmningsbara rum nås två barnsovrum, ett familjebadrum med både bastu och badkar, ett klädvårdsrum med plats för en strykbräda att stå framme, och sist men inte minst, den privata mastersovrumsavdelningen med föräldrarnas sovrum, deras privata badrum och tillhörande klädkammare. Både sovrummet och badrummet har glasade pardörrar ut till terrassen.

Därutöver finns det ytterligare två gästrum, varav den ena är lämplig som separat teverum för barnen om den möbleras med en bra bäddsoffa. I samband med entrén finns avhängningsplats för ytterkläder, ett handikapsanpassat gästbadrum med vägghängd toalett med kolfiltrering för att undvika dålig lukt. Detta gästbadrum har även en extra dörr till ett av gästsovrummen för att kunna erbjuda en större avskildhet till gästerna.

Som krona på verket finns en terrass på 150 m2 med plats för lounge möblering, jacuzzi, matplats och pool. Den djupa famnen byggnaden bildar erbjuder en insynskyddad och vindskyddad uteplats med stark koppling till rummen innanför.

Detta hus är, som alla andra Ross-hus, superisolerat, platsgjutet och vitputsat. Taket är klätt i falsad aluzinkplåt. Bjälklaget är platsgjutet med ingjuten golvvärme för högsta komfort. Innerväggarna är murade. Belysningen är intelligent styrd i scenarier och består av varmvita LED-armaturer för att säkerställa en ytterst låg elförbrukning.

Materialvalen är som vanligt noggrant gjorda för att säkra ett högt värde och ett minimalt underhåll. Golven består av ekparkett, skiffer och klinker.

Welcome to Live in a Work of Art ® by Ross