LITOGRAFIHUS

Villa Harmoni

Beskrivning

Hustyp: LITOGRAFIHUS™. Suterrängvilla i tre plan + takterrass

Nettoarea m2: 297
Nödvändig byggrätt m2: 160 + 62 (pool + skärmtak)

Nyhet! Ross Finans

Villa Harmoni är en ny klassiker i Ross uppskattade Limited Edition serie.

Villa Harmoni löser elegant utmaningen med att angöra byggnaden nerifrån och dessutom från utsikt/solsidan.
Byggnaden utstrålar balanserad, dynamisk vitalitet och framtid. Med sin unika mix av klassiskt och modernt är Villa Harmoni en omisskännlig Ross skapelse.

I Villa Harmoni finner du på undervåningen både spaavdelning med gym och badavdelning, gästrum, klädvårdsrum med tvättnedkast från våningarna ovanför, integrerat garage med förvaring och en vacker entréhall som leder oss via en skulpturalt vacker platsgjuten trappa som flödar av dagsljus från huvudvåningens stora glaspartier.
> Forts...

FORTSATT Beskrivning

Vardagsrummets dubbla takhöjd erbjuder sina boende utomhusfrihetskänsla under alla de månader vårt kalla klimat gör att vi vistas mesta delen av vår fritid inomhus. Eldstaden här placerad för att synas från både vardagsrummet, köket och matsalen.


Köket är dynamiskt utformat för att underlätta och uppmuntra att samarbeta kring matlagningen utan att vara i vägen för varandra. En större köksö, visuellt avskärmad från matsalsdelen, placerar spishällen så att den som lagar mat är vänd mot utsikten och ljuset.

Ett ljust arbetsrum med utsikt och platsbyggda bokhyllor och dubbelskrivbord gör det både möjligt och tacksamt att jobba hemifrån när det är möjligt. Två barnsovrum, kopplade med en extra skjutdörr sinsemellan att ha öppen när de är sams, disponerar ett eget barnbadrum med varsitt handfat.

Övervåningen nås via den vackra, platsgjutna trappan. När du rör dig längst den öppna gallerian är det omöjligt att inte glädjas åt rymden, utsikten och de vackra ljusspel som spelar på de vackert välvda väggarna. Här ligget föräldrarnas svit med utsikt från sängen, privat badrum med dubbelhandfat och wc bakom egen dörr, stor klädkammare samt direkt utgång till den övre solterrassen. Som tillval kan poolen, som ligger precis nedanför, beställas extra djup för att kunna dyka till den från terrassen! Vilket uppvaknande!

På övervåningen finns även ett sovrum nära föräldrarnas, tänkt i första hand som barnkammare. 
En liten personhiss gör det möjligt att nyttja hela detta hus även när det inte längre är möjligt eller roligt att gå i trappor.

Huset är platsgjutet av betong i miljövänliga, allergisäkra EPS-block, med extrem värmeisolerings-förmåga som fungerar som kvarsittande, fuktokänslig gjutform. Systemet gör det möjligt att bygga snabbt och effektivt utan risk att byggnaden skadas av väta under byggtiden. Även grunden och mellanbjälklagen är platsgjutna för att främja stabiliteten, tystnaden och värmelagrings-förmågan som uppnås tillsammans med den vattenburna golvvärmen.

Villa Harmoni värms upp med bergvärme och värmeväxlad till- och frånluft som samtidigt gör det möjligt att pollenfiltrera all ingående luft. Fasaderna är putsade och taket belagt med zinkplåt. De smäckert profilerade spröjsade (äkta) fönstren och ytterdörrarna är av högsta kvalitet. De invändiga ytskikten domineras av sten, ek, smide och vita, släta, kalkputsade, rena ytor, som bidrar till känslan av luft, ljus och hög kvalité.

Belysningen består av ledarmaturer som kan styras i fördefinierade scenarier för att fullt ut klara av att nyttja den för Ross projekt typiska rikedomen av armaturer. Som rekommenderat tillval föreslås integrerade, dolda högtalare i samtliga rum. Ni kan då, likt en resort, röra er i huset och lyssna på en behaglig ljudnivå på samma musik i de rum ni så önskar.

Villa Harmoni byggs med den höga kvalitet på konstruktioner och materialval som har kommit att känneteckna Ross projekt. Allt för att åstadkomma en låg underhållskostnad, ett högt andrahandsvärde och en allergisäker boendemiljö.

Welcome to Live in a Work of Art ® by Ross