Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
EXCLUSIVE DESIGN

Villa ALTEA

Beskrivning

Byggnadsår: 2019/20
Hustyp: Exclusive design, Suterräng
Yta m2: 455
Kund: Familj
Ort: Altea, Spanien


Längtan efter ett Rosshus har för denna familj funnits under flera år men det var först när de fann rätt läge i Spanien som planerna sattes i verket.

För Ross var detta en efterlängtad utmaning då Spanien är ett land som ligger oss varmt om hjärtat. Pål har själv vuxit upp på Tenerife under en stor del av sina ungdomsår och är flytande i språket. Ytterligare en av våra arkitekter är utbildad i Spanien, så kunskapen och kraften att förvalta ett projekt i landet finns redan.

Platsen har en fantastisk utsikt och ligger perfekt. Den var dock redan i anspråkstagen av ett befintligt hus. Detta valdes att rivas för att skapa plats för ny design från Ross.

Resultatet har blivit en arkitektonisk pärla som omfamnar platsen med ny värdighet och kvalité.
Alla detaljer har noga övervägts för att skapa samklang med familjens önskemål, tomtens möjligheter och landets kultur. Två plan och nyttjande av taket gav det slutresultat som önskades.

Entréplan välkomnar med en tydlig och generös entré, accentuerad av en vacker allé som leder besökaren tryggt i hamn. Väl inne fångas du genast av den fantastiska utsikten och husets öppna planlösning. Generösa fönster från golv till tak låter dig ta del av omgivningens alla aspekter samtidigt som smarta övertäckta terrasser skapar öar av privata zoner där du kan vara ifred från insyn och sol.

Stort kök och vardagsrum i fil, kopplad till en skyddad uteterrass, ger snabbt en social plattform för både små och stora sällskap att njuta av. På denna våning har även mastersovrum med tillhörande masterbad och walk-in closet sin givna placering. Hemmabio? Absolut! Allt för att underlätta en smidig vardag i huset om man bara är två hemma.

I det nedre plan finner du underhållning i form av en vacker vinkällare, gym, yogarum och två rymliga gästrum med egna badrum. Här kan du också köra in dina bilar för att direkt komma vidare in i huset. Även här har stora glasytor används för att sudda ut gränsen mellan inne och ute. Stora skjutpartier gör att du snabbt får direkt tillgång till infinitypoolen och den stora terrassen som omsluter sammanhanget. Givetvis har ett utekök planerats in redan från start så de varma långa kvällarna kan avnjutas tillsammans ett glas vin och nylagad mat direkt på plats.

På taket har en oas skapats där lounge och spabad erbjuder en hissnade upplevelse under den stjärnklara himmelen. 

För att säkra enkelt nyttjande har samtliga plan bundits ihop med en hiss, även takterrassen. En billig investering för en fungerande framtid oavsett ålder eller hälsa.

I övrigt så har Ross i samråd med beställaren valt att utrusta huset lika väl som om det vore i Sverige det byggdes. Det innebär allergifria byggmetoder/material, Värme och ventilationssystem som både kan kyla och värma för ett behagligt inneklimat oavsett när på året du vill vistas i ditt hus. Givetvis ingjuten golvvärme. Solceller och smarta elsystem etc.
Allt som gör Rosshusen ett strå vassare än det du annars möter.

Välkommen att leva i ett konstverk!

G