Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
EXCLUSIVE DESIGN

Villa STARLIGHT

Beskrivning

Byggnadsår: 2019
Hustyp: Exclusive design, Suterräng
Yta m2: 264
Kund: Familj
Ort: Stockholm


Musik och skapande stod i starkt fokus för denna familjs utgångspunkt med sitt nya hus.
En högt belägen tomt med utmanande höjdskillnad valdes som platsen att förverkliga det på.

Ross anlitades och gjorde en djupgående analys av det liv familjen önskade på platsen parallellt med noggranna överväganden av kommunens krav på utformning och gällande planbestämmelser.

Vid presentationen av första steget i processen, Analys & design, var familjen spontana kommentar ”Otroligt att du fick med varenda idé vi diskuterade”. Skissen godkändes på plats!

Med angöring från samma sida som husets utsikt ligger, är det alltid en utmaning att skapa vackra och funktionella entréer. Den privata vistelseytan ligger nämligen på samma sida och skall kunna nyttjas utan att du känner att du befinner dig på en uppfart. Ross löser detta med finess och fingerspetskänsla. Resultatet blir ett spännande och unikt sammanhang som ser självklart ut.

> Forts...

Tydlig välkomnande entré i form av en yttre atriumgård skapar ett generöst och lyxig första intryck. När du sedan går in genom de dubbla ytterdörrarna möts du av en stor hall. Trappan i slutet av rummet fångar omedelbart dina ögon då ljuset verkar strömma ner för stegen. Du ser också att det finns en glasad hiss som erbjuder alternativ för den som inte kan eller vill gå i trappan. Du söker dig naturligt uppåt mot ljuset.

Musik var ett viktigt tema. Att kunna skapa och spela utan störande moment. Hög kvalité och absolut rätt akustiska förutsättningar. Allt detta samlades i entréplanet och resulterade i en proffsig musikstudio som fyller önskad funktion och upplevelse med råge. Att sedan förlänga den med en hemmabio var nästan självklart.

Hälsa är också viktigt. Ett privat gym i kombination med en garageport ger möjlighet att öppna upp stort på varma dagar, och enkelt flytta ut en del av aktiviteterna. 

Att installera en villahiss är ett av dina smartaste val om du väljer ett hus i flera våningar.
Framtidssäkrar att du oavsett din fysiska förmåga enkelt och smärtfritt kan ta dig mellan samtliga plan. Och med Ross förmåga att rita bort onödiga korridorer och andra kostbara ”döda” ytor sparar vi snabbt in kostnaden för hissen. I detta projekt har vi tre våningar!

På mellanplan har de primära sociala ytorna som bl.a kök, matsal, vardagsrum och pysselrum placerats. Allt för att främja vardagligt umgänge på ett enkelt och aktivt sätt.
Direkt utgång via tre olika glasdörrar säkrar snabbt nyttjande av soliga dagar, en kort fika eller långa sommardagar vid poolen, oavsett var du befinner dig på denna våning.
Dubbel takhöjd i vardagsrummet med stora panoramafönster ger dig massor av ljus även på en mulen dag. Boostar din hälsa både vad gäller kropp och själ.

På övre plan landar du på en utsiktsgång där du kan ta del av den magnifika utsikten genom panoramafönstren eller bara titta ner på gästerna i vardagsrummet. Här finns också föräldrarnas masteravdelning. Dubbla walkin closet, badrum och ett härligt sovrum med access till en helt privat takterrass sätter pricken över i för denna exclusive design.

Live in a Work of Art ®