Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
EXCLUSIVE DESIGN

Villa Strand

BESKRIVNING

Byggnadsår: 2008-2009
Hustyp: Exclusive Design. Två plan + full källarvåning
Yta m2: 411
Kund: Familj
Ort: Tyresö

Beskrivning:

Villa Strand ligger med sin elegant utsträckta entrésida parallellt med infartsvägen. Projektets komposition ger en tydlig avgränsning mellan den privata trädgården och det offentliga gaturummet. Samspelet med det långa obrutna taket, och den tydliga entrén ger också angöringssidan en känsla av välgörande stillhet. Dessutom blir husets garage och gästparkering bekvämt tillgängliga från såväl infart som bostad.


Stor hänsyn har tagits både till solens rörelse, utsikten och de boendes möjlighet till avskildhet.


> Forts...

Foto: Mikael Damkier

FORTSATT BESKRIVNING

Väl inne i hallen, som man når både utifrån och från garaget, anar man genast ljuset som faller ner längst den skulpturala trappan som inbjuder oss att lustfyllt ta oss vidare upp i huset.

På huvudvåningen breder vardagsrummet ut sig med stora glasade partier mot det stora insynsskyddade pooldäcket utanför. Vardagsrummet har dubbel takhöjd, och fri kontakt med såväl kök och matplats, samt med övervåningens inomhus-balkong. Det rundade köket bryter fram som en paviljong mot trädgårdssidan, och hjälper till att ge uterummet avskildhet.


På övervåningen finns två sovrum för barnen, med eget badrum och förvaring samt en master-avdelningen, med sovrum, badrum och klädkammare för föräldrarna, samt ett arbets-/gästrum.

Från vardagsrummets soffgrupp och matsalens middagsbord kan man på vintern se elden i den öppna spisen.

På sommaren blir gränsen mellan ute och innan behagligt utsuddad, när dörrarna mot däcket står öppna.

Detta hus, som alla andra Ross-hus, är gjutet och putsat på plats. Samtliga bjälklag är platsgjutna med ingjuten golvvärme för högsta komfort. Innerväggarna är murade. Materialvalen är som vanligt gjorda för att säkra ett högt värde och ett minimalt underhåll. Toaletter är alltid vägghängda, badrummen hel kaklade, fönstren och ytterdörrar levereras av RM snickeriet, innerdörrar av Ekstrands.


Vattenburen golvvärme levereras av den kombinerade berg- och frånluftvärmepumpen från Nibe. Köken utrustas med Miele maskiner. Crawford levererar den automatiska garageporten. Golven täcks med ekparkett och klinker. Inga spånplattor, inga laminatgolv, inga linoleumgolv, inga plastgolv, inga plasttapeter.
 

Live in a Work of Art ®

G