top of page
  • Skribentens bildRoss Arkitektur & Design

Expressen: Tilde och Garth föll för huset med runda former och dubbel takhöjd

PUBLICERAD: 14 APR 2023, KL 13:16 i Expressen/LEVA&BO / HEMMA HOS / DRÖMHEM /

ÄMNEN I ARTIKELN: DRÖMHEM ARKITEKTUR

Foto: SOFI SYKFONT

Text: CAMILLA JULNER


"Efter många år i London, på liten yta mitt i storstadens brus, gick flytten till Sverige.

Parets känslor för vad just deras hem skulle ha gick isär, och det var först när Tilde och Garth kom till huset i Saltsjö-Boo, med de runda formerna, som de kände att de hittat hem."

"Tilde och Garth hade gått på visningar och tittat på hus och lägenheter i Stockholm i flera år utan att hittat rätt. Men när det kom till det speciella huset, beläget i en skogsdunge uppe på en bergsknalle, visste de direkt att det hittat det som de letat efter.

– Garth ville ha nära till natur efter alla år i London och jag önskade att ha nära till stan, men också till min familj som bor längre ut mot Värmdö. Det var svårt att låta bådas viljor ta lika mycket plats. Men så kom detta hus helt plötsligt ut på mäklarens hemsida och vi bara visste, båda två, att detta är det vi hade sökt efter i så många år, säger Tilde.

HEMMA HOS TILDE & GARTH

Här bor: Tilde Franzén, 31, Garth Palmer, 42, Ziggy, 1,5, och katten Tommy George. Gör: Tilde är föräldraledig och arbetar som inköpare. Garth är revisor. Var: Saltsjö-Boo, öster om Stockholm. Bor: Villa på 180 kvadratmeter ritad av Pål Ross arkitekter, byggd 2009. Instagram: @houseofhalvars


Huset är ritat av arkitekten Pål Ross, som sticker ut hakan med att han inte gillar raka linjer och hårda vinklar. Han menar att om man studerar hur människan rör sig, så märker man att i det naturliga rörelsemönstret går ingen i räta vinklar.


Pål Ross ritar hus med svängda former, både konkavt och konvext, som omfamnar och ger en känsla av att vara ute i naturen. Den runda formen är självstabiliserande och kräver mindre material än hus med räta vinklar. Stilen är elegant ultraklassisk och ultramodern på samma gång. Huset har dubbel takhöjd och arkitekten räknar med en livslängd på minst 300 år.


Både Tilde och Garth resonerar i samma banor och brukar alltid ha lite extra koll på hur besökare använder ytorna i huset."


Läs hela artikeln och se alla bilderna från detta vackra hem här

Comments


bottom of page