Skärmklipp 2016-06-29 15.36.26
EXCLUSIVE DESIGN

Villa Danmark

BESKRIVNING

Byggnadsår: 2001
Hustyp: Exclusive Design. Suterräng
Yta m2: 275
Kund: Familj
Ort: Ekerö

Denna villa ingår som en av fyra i projektet Busviken på Ekerö. Tomten uppmättes mycket noga för att tillvarataga dess speciella förutsättningar. Huset hänger delvis ner från klippan. Husets form skapar en insyns- och vind skyddad uteplats med ett trädäck i sydväst läge på klippan. Planlösningen tillgodoser både "master-bedroom" avdelning, barn- och gästavdelning samt stora nivåseparerade samvaroytor med fantastisk utsikt.

Husets väggar och bjälklag är platsgjutna. Vattenburen golvvärme i kombination med frånluftvärmepump och den välisolerade konstruktionen kommer att ge låga drifts-kostnader.

> Forts...

Foto: Mikael Damkier

Läs gärna denna artikel –  "Ett naturligt drömhus" – publicerad i Allt om Villor och Hus Nr 1/2005.

FORTSATT BESKRIVNING

Beställaren berättar:

"Vi hade sett några hus som Pål Ross hade ritat, och tyckte att han skulle passa perfekt för den här tomten. Han tar verkligen tillvara naturen och låter sina hus smälta in i miljön på ett kreativt och naturligt sätt. Detta var viktigt för oss.

Vi kände direkt att man kunde prata med Pål. Han är prestigelös, och lyssnade till våra idéer och använde sig gärna av dessa – om man nu kunde argumentera för dem.
 

I december 2001 var det dags att flytta in, och nu står huset där, och är just så där fantastisk som det var tänkt. Stort, men inte för stort med en planlösning som tillgodoser alla våra behov. Här finns både en avdelning för "masterbedroom", barn- och gästavdelning samt stora nivåseparerade samvaroytor. Köket har också blivit den centrala punkt i huset som vi önskade.
 

Vi tycker att vi har fått mycket hus för pengarna och ett enormt kvalitetsvärde som inte kan prissättas i kronor men i upplevd livsglädje"

Ägarna av Villa Danmark

Live in a Work of Art ®

G