top of page

FILOSOFI

Att anlita ROSS gör er byggnad till en säker investering för både livskvalitén och ekonomin.

Arkitektur är för oss en kombination av konst, funktion och harmoni skapad så att kundens förväntningar transformeras via våra idéer och kompetens till ett hem eller arbetsplats med kvalitéer ni inte skulle vilja vara utan.

Ross prisbelönade klimatsmarta arkitektur erbjuder våra kunder sunda och intressanta byggnader anpassade till kundens önskemål och till omgivningen på bästa möjliga sätt. Ross väljer enbart material och konstruktioner av högsta kvalitet för att undvika allergier och fuktskador samt att främja ekonomiskt underhåll.

Generellt har våra arkitektritade stenhus gjutna ytterväggar som är superisolerade och murade innerväggar. Till och med mellanvåningarnas bjälklag är platsgjutna (ibland muras våra projekt).

Arkitekturen bildar den fysiska ramen för människors liv. Denna ram erbjuder alternativ och sätter gränser för vad och hur vårt vardagsliv kommer att vara. Förutsättningarnas komplikationer och nackdelar vänder vi helst till fördelar. Min målsättning är att de miljöer vi ritar skall berika dess invånares liv genom att stärka gemenskapen och underlätta det vardagliga livet så att det är lätt och inbjudande att vara med samtidigt som möjligheten till avskildhet stärks genom väl avgränsade privata delar i husen.

Ett klimatsmart ROSS-hus kännetecknas av sunda och säkra konstruktioner och materialval, senaste teknik, energieffektivitet, byggnadens samspel med tomten, att byggnaden följer terrängen, den successiva övergången mellan inne och ute, planlösningens öppenhet i gemensamhetsutrymmena, den dubbla takhöjden i vardagsrummet, balkongvåningar som halvprivata zoner, trivsamma lättarbetade kök, källsortering med behållarna utanför köket, nedkast för tvätt från övervåningen till tvättstugan, specialritade eldstäder, det enkla underhållet och mycket mera...

Vi på Ross håller oss kontinuerligt uppdaterade med nya landvinningar utan att för den delen förkasta det som visat sig hållbart i vårt förflutna. Vi präglas av en ifrågasättande nyfikenhet som innebär att vi mycket kritiskt granskar material och konstruktionsmetoder innan vi implementerar dem som en del av vår standard. Ett klimatsmart ROSS-hus skall vara en säker investering för hälsan, livsglädjen och ha ett högt andrahandsvärde för dess ägare.

Vårt engagemang följer våra kunder från att välja tomt till upphandling och kvarstår efter att huset och trädgården är klara. Att bygga stenhus projekterade av Ross är en fantastisk känsla. En ROSS-kund är en nöjd kund.

Welcome to Live in a Work of Art ®

bottom of page