top of page
© Pål Ross Villa Vik Main Poster

VILLA VÄRMDÖ

Byggnadsår: 2018

Designlinje: Exclusive Design, Classical Collection

Yta m2: 295

Ort: Stockholm

 

Familjens önskemål var att skapa en högkvalitativ sommarställe som fungerar som en lockande samlingsplats för familjens numera vuxna barn.

 

En stor utmaning i detta unika projekt var den relativt begränsade byggrätten och beställarens önskemål om maximalt nyttjande av möjligheterna. Ross löste pusselspelet genom att galant och med precision skapa fyra fristående byggnader som tillsammans gav den större helhet som familjen längtade och behövde.

 

Genom ett intelligent nyttjande av given bygg-, attefall- och friggebodsrätt och tillhörande möjlighet för källarvåning förlöstes Villa Vik  till ett slutresultat som framkallade en tår i ögat på beställaren vid den första presentationen.

Topp

Med sitt vattennära läge, sitt organiska volymspel och vita puts utgör designens fyra delar ett elegant och sammanhållet blickfång från havet. Från entrésidan ser det mer återhållsamt ut, men ändå lockande nog för att en välkommen gäst att vilja se mer.

 

Varje huskropp är skapad individuellt för familjens olika medlemmar så både enskildhet och social samvaro främjas på bästa sätt. Den största byggnaden valdes som gemensam samlingspunkt och har ett generöst kök med tillhörande matsal och vardagsrum. Källarvåningen har en härlig hemmabio och gym.

 

De fyra byggnaderna skapar med sina konkava fasader en cirkelformad terrassyta mellan husen. Här finner du både utekök och loungeplatser väl skyddade från vind och insyn, men med den magnifika havsutsikten intakt. Adderar vi Infinitypool och omgivande trädäck så borgar helheten för många underbara dagar, oavsett årstid.

 

Villa Vik byggs med samma höga materialstandard och ledande byggnadsteknik som resten av vår produktion.

Mer om Ross byggteknik 

 

En plats för både hjärta och själ att hämta kraft ur!

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page