top of page
© Pål Ross Villa Näckrosen Main Poster

VILLA NÄCKROSEN

Byggnadsår: 2002
Hustyp: Exclusive Design., Classical Collection
Yta m2: 340
Ort: Lidingö

 

Ross har med villa Näckrosen skapat maximal klassisk skönhet och funktion på en  av Lidingös finaste tomter. Med en fantastisk utsikt att tillvarata, tillsammans med en begränsad byggrätt har Ross unika formspråk lyckats lösa en tillsynes omöjlig ekvation på ett briljant sätt. Hus och tomt har likt ett lyckat äktenskap smält samman till en vacker helhet!

Den stjärnformade designen öppnar upp för smarta lösningar på samtliga tre plan. Utsidan erbjuder både en välkomnande pampig entré, en helt skyddat uteterrass och en inglasad privat del. Här finns också en imponerande stensatt angöring och ett rymligt garage nersänkt under tomten. 

Väl innanför dörrarna slås du direkt av den vackra marmortrappan som likt ett konstverk elegant vrider sig upp i husets centrum. Ljuset flödar samtidigt ner från en gigantisk glaslanternin och välkomnar dig hem till ditt unika livsrum.

Topp

På entréplanet finner du utöver den magnifika entrén med walk in closet och badrum, en biosalong med panoramautsikt till Stockholms insegling samt flera privata rum för barn och gäster. Acces till terrass och trädgård nås från flera generösa glasdörrar som gör det enkelt och smidigt att sudda ut gränsen mellan inne och ute.

På övre plan slås du direkt av rymden och ljuset. Pelarna runt den dubbla våningshöjden, de vackra smidesräckena, utsikten från vardagsrummets panoramafönster. Allt andas stil och kvalité!
Här finner du ett modernt kök med alla finesser som inbjuder till matlagning för både fest och vardag, där du enkelt dukar upp i den öppna angränsande matsalen. Vardagsrummet omfamnar dig med ljus och värme tillsammans med en andlöst vacker vy över vattnet. Privat arbetsrum och masterbedrum med eget badrum fullkomnar våningsplanet. Allt maximalt placerat för att tillvarata den magnifika utsikten. Och givetvis med terrasser som gör det möjligt att vistas ogenerat utomhus, utan att lämna hemmet.

En extravagans är det separata torn som inrymmer ett bibliotek i anslutning till övervåningen. I undervåningen ryms här ett sexkantigt sovrum!

Från entreplan kan du välja att gå en våning ner. Här finns Näckrosens härligaste avdelning för dig som vill njuta av ett eget lyxspa. Ångbastu, pool, jacuzzi och bar skapar en oas du aldrig vill lämna. Ett glasgolv i entrén leder på ett överraskande och smakfullt sätt ljuset ner till inomhuspoolen. Stämning väljer du sedan med den generösa och intelligenta belysningen som styrs från smarta paneler i huset.

För att framtidssäkra ett långt liv i huset finns även en hiss strategiskt placerad som binder ihop samtliga våningsplan. Allt för att säkra dig och dina närmaste möjligheten att alltid ha access till hela huset oavsett ålder eller hälsa.

Ross ledande byggnadsteknik, exklusiva materialval och en hög finish borgar för ett av områdets absolut exklusivaste hus.

Detta är ett hem som till fullo lever upp till vårt måtto:

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page