top of page

HISTORIA

 

 

 

Tillsammans med Deirdre Ross grundade Pål Ross Arkitektur & Design AB 1996 med avsikten att förverkliga exklusiva och livsbejakande livsmiljöer av högsta kvalité.


Ross gedigna intresse och kunskap för konst, teknik och arkitektur har resulterat i ett högintressant alternativ till prefabhusfabrikanternas tidigare monopolställning. Det ansågs då allmänt i branschen inte möjligt att framgångsrikt driva en professionell arkitektateljé eftersom privatpersoner inte skulle acceptera projekteringskostnaden som en separat post i projekten. Motsatsen har uppenbarligen bevisats och företaget blivit en föregångare inom branschen.

 

Idag består vår ateljé av sju heltidsanställda hängivna husarkitekter och ingenjörer som skapat över 200 högkvalitativa moderna hus designade efter deras ägares livsstil, behov och intressen, med stor hänsyn till naturen och miljön.


Våra projekteringar möjliggör en fri upphandling av byggföretag och val av entreprenadform från total- till delad entreprenad. På så sätt ökar kundens valmöjligheter avsevärt och kostnader kan optimeras.

 

Ross moderna och innovativa arkitektur har en mycket stark arkitekturhistorisk förankring som borgar för tidlösheten i våra alster. Vi tillvaratar era önskemål och skapar med vårt gemensamma kunnande ett hem som kommer att vara lika aktuellt om 50 eller 100 år som idag. Ett hem att vara nöjd och lyckliga med och stolta över. Livet består till en stor del av vardagarna i våra hem, vilket innebär en enorm skillnad i livskvalitet att erbjuda sig själv och familj en hälsosam, inspirerande och livsbejakande boendemiljö att vistas i. Miljöer som får dig och din familj att uppleva glädje och harmoni. En miljö som innehåller de upplevelser många bara får uppleva på sina semestervistelser. Att investeringen skall vara hälsosam och säker mot allergier är en självklarhet för oss. Vi använder därför inte material med emissioner av formaldehyd, så som spånplattor.

Sedan 1996 har Ross nu arbetat med framtidens byggteknik som gör det möjligt för våra samarbetsbyggfirmor att kostnadseffektivt gjuta exklusiva villor på plats, så att byggnaden följer terrängen, istället för tvärtom. Byggtekniken tål vårt klimat genom att inte riskera att resultera i sjuka hus för att det råkar regna under byggtiden. Ytterväggarna gjuts 100% utan köldbryggor i formblock tillverkade av eps (livsmedelsplast, samma material som kött och fisk ligger i i kyldiskarna).

Pål & Deirdre Ross.jpg
Deirdre & Pål Ross

Resultatet är en robust konstruktion som inte är beroende av en tunn plastfilm, som allt för ofta skadas redan under byggtiden, för att hålla tätt och undvika kommande fuktskador. Innerväggarna är murade. Grunden och mellanbjälklagen är gjutna med ingjuten vattenburen golvvärme. Villorna spänner i sin energieffektivitet från lågenergi/passiva till positiva. Värmepump, återvinningen av frånluftens värme, frikyla, solfångare, solceller, centraldammsugare, larm, okrossbara och självputsande fönster, ledbelysning, programmeringsbara intelligenta el och ljudsystem och mycket mera är ofta standard i våra projekt.

bottom of page