top of page

VILLA LYCKA

Välbyggd murstensvilla från 1960-talet i fint läge men med en design, energiförbrukning och planlösning som inte längre funkar för familjen efter generationsskifte.

Befintlig byggnads ramar skall hållas då ytterligare byggarea inte får tillkomma. Familjens önskemål och längtan för deras nya tillvaro i huset analyseras noggrant genom intervjuer och besök på plats innan skiss påbörjas.

Även helheten med access till bakomliggande berg och tomt tas med i analysen, allt för att säkra ett livsrum som beställaren ska längta hem till varje dag.
 

Topp

Huset öppnas upp i höjd. Nya större fönster skapar mer ljus, fasad och tak tilläggsisoleras vilket ger minskad energiförbrukning. Nya ljusare färgval och natursten adderar känsla och kvalité.Entréplanets tidigare garage har transformerats till en varmt välkomnande entré, tvättstuga och gästrum. Ett stort lyxigt master sovrum med tillhörande spa avdelning och walk-in closet kröner förnyelsen.Till husets sociala mötespunkt på övre plan lockas man av en skulptural Rosstrappa som kröns av en lanternin där ljuset flödar ner mot besökaren. Väl uppe möts du av ett toppmodernt kök/vardagsrum/matsal som nästan tar hela våningen.

 

Givetvis med en stor öppen spis som samlande mittpunkt.Från vardagsrum har en lösning skapats som gör det möjligt att snabbt och enkelt ta sig upp på det bakomliggande berget. Här finns en fantastisk utsikt varför jacuzzi och lounge placerats här för sköna upplevelser med vänner eller en stilla kväll med en bok.

Mer text
bottom of page