top of page

VILLA VINGA

Hustyp: Limited Edition. Två plan + takterrass 
Nettoarea m2: 264

Nödvändig byggrätt m2: 200 + 9 (skärmtak)

7 rum och kök varav 4-5 sovrum och två badrum.

Återigen överraskar Ross med klassiska former i ny spännande design. Triangeln återkommer i denna skapelse, var det klassiska möter framtiden.

Entréfasadens klassiska och lättsamma sammansättning skapar en välkomnande situation. Byggnadens form är framtagen för att kunna tillvarata smala tomter, gärna med sluttning mot en utsikt, med eller utan strand.

Topp

Den vackert formade entréhallen med sina väl tilltagna avhängningsmöjligheter leder vidare mot ljuset, rymden och de gemensamma utrymmena. Det dynamiska köket med sin rejäla köksö med frukostplats är hjärtat i huset, och inbjuder till samspel kring matlagningen. Köket ligger i nära anslutning till matsalen, bara separerade av en magnifik öppen spis och en vackert böjd gjuten trappa.

Några steg längre ner har vardagsrummet placerats mot utsikten. Både matsalsdelen och vardagsrummet är öppna till nock för att skapa frihetskänsla inomhus.

I detta våningsplan finns även tre barnsovrum och ett separat teve/lekrum. Gästtoalett, teknik och tvättstuga är givetvis strategiskt placerade nära entrén vilket skapar lätt åtkomlighet och funktion. Tvättstugan erbjuder även en groventréfunktion.

Föräldrarnas mastersovrum ligger på övervåningen och angörs från ett öppet arbetsrum med plats för hemarbete och läsning samtidigt som man njuter av husets rymd och ljus. Föräldrarna har ett eget badrum med både badkar, dubbeldusch och avskild wc. Stor dubbel klädkammare nås direkt från sovrummet. Som pricken över i:et finns en privat terrass riktad mot utsikten som tillhör föräldrasovrummet. Här placeras med fördel en jacuzzi för den som önskar.

Genomgående mörka ekträgolv och naturskiffer ger lugn och klassik skönhet samtidigt som det är lätt att sköta.

Husets yttre med sina rena linjer, vita puts, takets svarta dubbelfalsade plåt bidrar till dess tydliga identitet och klassiska karaktär.

Villa Vinga projekteras för att byggas med samma höga materialstandard och byggmetoder som vår övriga produktion. Platsgjutna stommar, ingen förekomst av spånplattor, intelligent elsystem, bergvärmepump, styrd ventilation med återvinning, vägghängda toaletter och allt annat som ingår i receptet av ett äkta Rosshus.

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page