top of page
© Pål Ross Villa Djursholm Main Poster

VILLA DJURSHOLM

Byggnadsår: 2012
Designlijne: Exclusive Design, Classical Collection
Yta m2: 500
Ort: Djursholm

Villa Djursholm smälter värdigt in i övrig sekelskiftesbebyggelse i området. Med sitt höga läge, sina många våningsplan och bländvita puts utgör huset ett både mäktigt och elegant blickfång, samtidigt som man från penthousevåningens takterrasser har en vidsträckt utsikt över Värtan.

Topp

När man kommer in i byggnaden genom huvudentrén och entréhallen når man direkt husets stora sällskapsrum med matsal och kök. De generösa ytorna inbjuder till samling av många gäster och plats för stort sällskap kring bordet. I anslutningen till matsalen ligger också ett stort vardagsrum med nedsänkt golv som ger en extra generös takhöjd och rymd. En stor öppen spis är strategiskt placerad så att elden kan upplevas i från alla håll.

 

Den mer privata biblioteksdelen i anslutning till matsal och vardagsrum har egen eldstad, och inbjuder till trevliga lässtunder i en avkopplande miljö. En praktisk detalj i husets entréplan är också hemmakontoret intill köket där barnen kan sitta och läsa läxor i kontakt med de av familjen som ägnar sig åt matlagning. Källarplanet i huset utgörs i huvudsak av garage, teknik och förråd, men utrymmen som hembio, vinkällare och gästrum med tillhörande badrum finns också i detta plan.

När vi sedan går upp en våning från sällskapsrummen kommer man till husets mer privata del där samtliga familjens sovrum ligger. Här finns också lek och tv-rum samt två badrum; ett för barnen och ett för föräldrarna. Husets stora tvättstuga är givetvis placerad på denna våning, nära garderober och förvaring, Huset har också en vindsvåning där vi återfinner det stora hemmakontoret, familjens relaxavdelning och hela två takterrasser som tar tillvara den fantastiska utsikten.

 

Villa Djursholm har väldigt många fina kvaliteter som tillsammans med den välarbetade yttre miljön och en genomgående mycket hög standard på materialval samt väl genomtänkta lösningar gör huset till en hermelin bland hermelinerna.Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page