top of page

VILLA PALMA

Hustyp: LIMITED EDITION. Enplansvilla + atrium + takterrass

Nettoarea m2: 134
Nödvändig byggrätt m2: 161 + 12 (skärmtak)

Nyhet! Ross Finans
 

Villa Palma är ett modernt atriumhus i en våning med Ross unika mix mellan klassiskt och modernt som bringat ateljén ett flertal utmärkelser under årens lopp.

Byggnaden är designad för att kunna ta upp en viss nivåskillnad om så behövs.

Villa Palmas byggnadsyta är 160 m2 och dess nettoyta är 132 väldisponerade m2 kring atriumet på 29 m2. Byggnadshöjd 4,2 m i lutande terräng, 3,8 m vid plan tomt. Ett vårdträd, ett japanskt körsbärsträd är föreslaget, bidrar till upplevelsen av ro och harmoni.

Topp
Mer text

Detta hus är optimalt för en familj med utflugna barn. Då finns dubbla arbetsrum, ett på 11 m2 och ett på 16 m2. Det första är gestaltat som ett bibliotek med plats för en bäddsoffa för gäster. Det andra är förslagsvis ateljé eller kontor möblerbart även här med bäddsoffa för övernattande vänner, barn eller barnbarn.


Den sociala delen av bostaden är samlad i 56 m2 vardagsrum med fönster från golv till tak (2,8 m), matsal med direkt utgång till uteplatsen och köket med dess köksö. I fil, genom en skjutdörr ligger biblioteket med sina karakteristiska platsbyggda bokhyllor och skrivbord.

Den privata mastersovrumsavdelningen erbjuder ett sovrum med glasad pardörr mot atriumgården, en klädkammare och bortom denna ett privat badrum med dubbla handfat, dubbla duschar och givetvis vägghängd toalett med kolfilterfiltrering för att undvika dålig lukt.

I samband med entrén finns avhängningsplats för ytterkläder, ett handikapsanpassat gästbadrum och ett klädvårdsrum. Husets uppvärmningsteknik är grundat på en bergvärmepump i kombination med solpaneler integrerade i taket. Likt våra övriga projekt består belysningen av varmvita LED-armaturer som tillsammans med de integrerade solcellerna på taket säkerställer ytterst låg elförbrukning.

Som krona på verket finns en takterrass på hela 58 m2 med plats för lounge möblering, jacuzzi och matplats. Terrassen kan endast angöras från atriumgården för att säkra dess avskildhet. Med lite skicklighet i ert tomtval finns det en vacker utsikt att njuta av!

Detta hus är, som alla andra Ross-hus, gjutet och putsat på plats. Samtliga bjälklag är platsgjutna med ingjuten golvvärme för högsta komfort. Innerväggarna är murade. Materialvalen är som vanligt gjorda för att säkra ett högt värde och ett minimalt underhåll. Förstklassiga fönster och ytterdörrar levereras av RM snickerier och innerdörrar av Ekstrands.

Köket utrustas med Miele maskiner. Golven består av ekparkett, skiffer och klinker. Inga spånplattor, inga laminatgolv, inga linoleumgolv, inga plastgolv, inga plasttapeter.
 
Welcome to Live in a Work of Art ® by Ross

bottom of page