top of page

VILLA SKÄRGÅRD

Hustyp: LIMITED EDITION. Ett plan 

Nettoarea m2: 161
Nödvändig byggrätt m2: 184
Nyhet! Ross Finans
 

Återigen överraskar Ross med klassiska former i ny spännande design. Triangeln som stående är en pyramid återfanns redan bland de gamla egyptierna. Denna form återfinns nu i Villa Skärgård om du betraktar huset från ovan. En lika enkel som genial lösning som skapar dynamik och imponerande ytor i detta relativt lilla hus (160 kvm).

Topp

Vid angöring i den generösa entrén fångas besökarens blick omedelbart av utsikten och frihetskänslan. I det rymliga köket och matsalen med dess panoramafönster ut mot terrassen finns plats för både vardag och fest för hela familjen och dess vänner. I förlängning av matsalen skjuter vardagsrummet vidare ut som en spjutspets. Nersänkt ca en halv meter och med ökande takhöjd ger detta rum en känsla av att flyga.

Panoramafönster på två sidor, från golv till tak, förstärker detta intryck och suddar samtidigt ut gränsen för vad som är inne och ute. En magnifik öppen spis och en vackert böjd trappa är allt som avgränsar dessa två vackra rum. Trägolv och skiffer ger lugn och klassik skönhet samtidigt som det är lätt att sköta.

 

Två mindre sovrum ligger ensuite längs husets ena sida, redo att ta emot gäster eller hemmaboende barn. Föräldrarnas mastersovrum ligger längs samma sida men avskiljt med eget bad och klädkammare.


Gästtoalett, teknik och tvättstuga är givetvis strategiskt placerade nära entrén vilket skapar lätt åtkomlighet och funktion.

 

Som pricken över i finns en stor terrass på nästan 60 m2. Delvis övertäck av ett segel inbjuder den till sköna dagar även när sommaren är slut. Här placeras med fördel en pool för den som önskar.

Husets yttre med sina rena linjer förmår att bära både puts och träfasad utan att förlora sin identitet. Taket sedumklädes med fördel men bär även andra material utan problem. Detta gör huset lätt att anpassa till gällande detaljplaner.

 

Det byggs med samma höga materialstandard och byggmetoder som vår övriga produktion, platsgjutna stommar, ingen förekomst av spånplattor, intelligent elsystem, bergvärmepump, vägghängda toaletter och allt annat som ingår i receptet av ett äkta Rosshus.

 

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page