top of page
© Pål Ross Villa Sunset Water Hill Main Poster

VILLA SUNSET WATER HILL

Byggnadsår: Under konstruktion
Designlinje: Exclusive Design, Contemporary Collection
Yta m2: 972
Ort: Örnsköldsvik


SE FILMSEKVENS OM VILLAN HÄR!
 

Villa Sunset Water Hill tillvaratar mycket effektivt sitt höga läge och den fantastiska utsikten. Tomten är mycket brant, vilket i detta projekt utnyttjas för att skapa en mycket speciell karaktär. Från entrén leds besökaren via den vackra hallen med den generösa trappan upp mot husets huvudvåning.

 

Redan här möter vi en av husets överraskningar, ett av vattenfallen bakom huset som samverkar med vatten-speglarna som huset står i. Här finner vi ett spännande och stort vardagsrum som med sina stora glaspartier från golv till tak dramatiserar höjden och utsikten ytterligare.

Topp

Till höger finner vi ett kök som det nästan inte går att motstå lusten att laga mat i och matplatsen, som placerats så att den fungerar smidigt till vardags och även perfekt för bjudningarna. Från spisen har man full utdelning av utsikten, allt för en trivsammare vardag. Terrassen över garagen inbjuder att inta många måltider utomhus. Ett bibliotek ligger i motsatta vingen, för att erbjuda avskildhet och lugn.


En våning upp finner vi en generös föräldraravdelning med eget badrum och klädkammare och direkt utgång till en balkong med en jacuzzi för varma solnedgångar. På detta plan finner vi även en mycket vacker tvättstuga med full utsikt medan man stryker. En gästrumsavdelning med två sovrum och badrum kompletterar detta våningsplan.

 

Den konstnärliga utsmyckningen som kompletterar även detta projekt är den magnifika emaljtavlan i vardagsrummet, som är en skapelse av vår samarbetspartner och Pål Ross mor Lillebil BdR.

 

Tekniskt byggs även denna villa med en platsgjuten stomme och gjutna bjälklag med vattenburen golvvärme kopplat till en bergvärmepump. Elsystemet är intelligent och helt integrerat med ljud och larm, liksom centraldammsugare och övrig vvs. Vägghängda snålspolande toaletter och helkaklade våtutrymmen ger hållbara och lättstädade utrymmen. Inte heller i denna byggnad används spånplattor eller andra allergiframkallande material.Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page