top of page
© Pål Ross Villa Välkommen Main poster

VILLA VÄLKOMMEN

Byggnadsår: 2005
Designlinje: Exclusive Design, Classical Collection
Yta m2: 203
Ort: Järfälla

Villa Välkommen är ett på en gång stort och litet hus, med både höjd och intimitet. Exteriören präglas av sina två cylinderformade delar, som liksom är på väg att skruva sig ut ur huskroppen för att fånga in maximalt med ljus och utsikt.

 

Precis som i våra andra projekt är byggnaden noga anpassad till tomtens terräng, lutning och solförhållanden. Läget i hörnet av ett kvarter gör att man först möts av byggnadens välkomnande sydvästfasad, innan det är dags att svänga in på tomten. Där träder man in i en mer småskalig miljö, med det lätt välvda garaget och det låga inbjudande entrépartiet.

 

Väl inne i bostaden förs man vidare av hallens svängda form, antingen rakt mot det runda nedsänkta köket med dubbel takhöjd, eller till höger ut till det privata pooldäcket med bastu, eller till vänster in i vardagsrummet.

Topp
Mer text

Därifrån når man en muromgärdad uteplats i sydvästläge, via två glasade pardörrar, som ger en känsla av att rummet sträcker sig utanför sina ytterväggar även vintertid. Från sofforna i vardagsrummet ser man också den öppna spisen, en porlande vattenkonst och ett stort inbyggt akvarium!

 

Det runda biblioteket innanför vardagsrummet för tankarna till klassiska tornrum, där formen, och en arkitektonisk betoning av rummets mittpunkt, bidrar till meditation i kombination med en vid utsikt. En svängd trappa i vardagsrummet leder upp till den privata sovrumsdelen, med två sovrum, badrum och ett likaledes runt föräldrasovrum.

 

Villan är på 203 m2, plus garage och liten bastubyggnad. Stommen är som vanligt platsgjuten med EPS-element, fasaderna putsade och taket är plåttäckt med fotrännor.


Även detta hus byggs med den höga kvalitet på konstruktioner och materialval som har kommit att känneteckna våra projekt. Allt för att åstadkomma en låg underhållskostnad, ett högt andrahandsvärde och en allergisäker boendemiljö.Live in a Work of Art ®

bottom of page