top of page
© Pål Ross Villa Äntligen Main Poster

VILLA ÄNTLIGEN

Byggnadsår: 2011
Designlinje: Exclusive Design, Classical Collection
Yta m2: 148
Ort: Haninge

 

Övrigt material:

Årets Haningebyggnad 2013
A-Klass energiregistrerat

Följ byggnationen av Villa Äntligen på Facebook

Artikel i Dagens Industri


Ross Arkitektur & Design och Ortogonal inleder ett nära samarbete för att bygga ett högkvalitativt, vackert och unikt hus – med 0 kronor i energikostnader. Ett nollenergihus. I dag finns passivhus och andra hus med mycket låg energikostnad. Ross Arkitektur & Design och Ortogonal vill föra arkitektur och byggnadsteknik ett steg längre.

Topp

Vi ska visa att vi kan skapa ett hus där livskvalité, miljömedvetande och extremt låg energikostnad går hand i hand, säger arkitekt Pål Ross, VD för Ross arkitektur & design, senast uppmärksammad för sitt pris för Sveriges vackraste Villa 2009.
Ortogonal, som är det ledande mätkonsultföretaget i Stockholmsregionen, drivs av VD Magnus Gustafsson. Ortogonal arbetar även som byggkonsult och KA (kontrollansvariga), specialiserade på lågenergi- och passivhus. Magnus Gustafsson blir under hösten en av Sveriges första certifierade passivhusbyggare med riksbehörighet från SP-SITAC.

Pål Ross tänker rätt. Han tillhör de få arkitekter som verkligen har förstått vilka krav lågenergihus ställer. Han tar hänsyn till placeringen av rummen med tanke på solinstrålning, tjockleken på väggar, fönster och energisystem och styrning av detta, säger Magnus.

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page