top of page

VILLA OSLO

Hustyp: Limidet Edition. Två plan + delvis källare
Nettoarea m2: 212

Nödvändig byggrätt: 170

Villa Oslo är en futuristisk villa med stora panoramafönster samtidigt som den har de Rossiska rundade väggarna. De två övre våningsplanen är putsade vita och vilar på den stenklädda sockeln och källaren. Villan har en svag lutning på taket, övervåningen är indragen från entrévåningen och lämnar plats åt två takterrasser.

Topp

Villans mest spektakulära sida är mot utsikten över havet, där stora glaspartier hänger ut över klippan, här går en stenklädd robust skorsten delvis utanför fasaden genom villans alla våningsplan som för att hålla villan kvar på klippan. Här finner vi även ett vattenfall skapat av poolens overflow. Poolen ligger uppe på terrassen i entréplan intill en innergård som är skyddad från vind och insyn på tre sidor av villans väggar. Mot innergården finns stora skjutbara glasväggar, som suddar ut gränserna mellan ute och inne. Villans entré är stilren och välkomnade.

Genom de skjutbara glasväggarna och innergården ser man vardagsrummet och utsikten ner över havet. Vardagsrummet är stort och ljust med fönster åt tre håll. Endast ett par trappsteg och en rustik eldstad skiljer vardagsrummet från köket med matsal. Det stora köket med en rund fönstertäckt vägg mot utsikten bjuder in hela familjen att hjälpa till med matlagningen runt köksön och underhålla gästerna vid matbordet.

Entrévåningen huserar även två barnsovrum, ett badrum, ett klädvårdsrum och ett luftigt gym som även dubblerar som gästrum. En vackert skulptural platsgjuten trappa leder upp till övervåningen, som är föräldrarnas våning. Här finns mastersovrummet med utgång till den större takterrassen med jacuzzi, ett rymligt dressingrum med tvättnedkast till klädvårdsrummet och ett badrum med både dusch och fristående badkar. Här uppe finns också arbetsrummet med utgång till den mindre takterrassen och utsikt över gäster som kommer vid entrén.

Villan har en mindre källare för teknikrum och förråd. Här finns även en groventré in i huset direkt från carporten som är väderskyddad av villans överhängande kropp.

Live in a Work of Art ®

Mer text
bottom of page